Kroppens nya signaler

Det är vanligt att uppleva nedsatt hungerskänsla efter en överviktsoperation. Under de första veckorna kan det vara svårt att avgöra vad som är hunger och mättnad men efterhand lär du dig att tyda kroppens nya signaler och anpassar naturligt ditt nya ätande. Det är viktigt att du ger dig själv lite extra tid att anpassa sig till den nya situationen.

Annorlunda smaker

Du kommer relativt snart upptäcka vad som fungerar när det gäller valet av mat, dryck och portionsstorlek men det är inte ovanligt att det tar upp till ett år innan man lärt sig att helt tyda kroppen signaler. Många upplever stora förändringar när det gäller smakupplevelser och dofter och det är inte ovanligt att preferensen för fett och socker minskar. Däremot är det många som får ökat sug efter frukt och grönt och därmed ökar de flesta intaget av nyttigare mat.

 Vitaminer och mineraler

Ett varierat och näringsrikt kostintag är en bra grund för att förebygga eventuella näringsbrister. Efter första inkörningsperioden brukar det gå bra att äta det mesta. malin fortsätter

Det blir oftast ett försämrat upptag av vitaminer och mineraler efter en överviktsoperation och därmed blir det nödvändigt att äta vissa kosttillskott resten av livet. Det finns ett antal kompletta tillskott, där allt är inkluderat. Vi har goda erfarenheter och rekommenderar Baricol. 


Alkohol

Patienter som har genomgått en överviktsoperation upplever som regel att de har lättare att bli berusade. Detta bekräftas av studier som visar att kroppen får ett snabbare upptag av alkohol i blodet samtidigt som nedbrytningen sker långsammare. Risken för att utveckla alkoholproblem har visat sig öka något. Därför rekommenderar vi att du är extra uppmärksam på ditt alkoholintag efter din operation.

Har du haft benägenhet att överkonsumera redan innan, samt att du är i riskzonen för att utveckla ett beroende, kan det innebära att du får avstå från alkohol helt och hållet. Upplever du problem så kontakta oss, så hjälper vi dig vidare!Webbdesign: Metabolt Center