Patientberättelser

Pelle

Jag beslutade mig för att operera mig i slutet av oktober 2017 och fick då första tiden 2 januari 2018. Jag var väldigt motiverad till operation efter att ha jo-jo bantat i över 30 år. Diabetes och andra sjukdomar finns i familjen och de vill jag undvika att utveckla. Min operation gick smidigt och jag var hemma dagen därpå.

Min startvikt var 125.7 kg vid operationen och efter 8 månader så hade jag nått 83 kg, helt ofattbart, svårt att förklara!

Alla mina förväntningar på operationen har varit mer än positiva, jag kunde inte riktigt förställa mig detta resultat. Jag har fått tillbaka min energi och allt är så mycket enklare både till vardags och i arbetet. Jag har egentligen bara följt de rekommendationer som jag fått efter min operation.

Per Wallgren (op 2018)


Ulrika

-Operera sig? det är väl bara för tjockisar med en massa besvär? Ack så fel jag hade! Efter att ha bantat mer eller mindre sedan 25-års åldern, där kilona smög sig på sakta men säkert- så kände jag att det var nog. Jag ville inte banta längre, ville inte köpa större och större kläder, och ville inte få dåligt samvete av precis allt jag åt. Jag ville ha tillbaka min kropp, min ork och bestämma själv över mitt liv! Inte vänta på att diabetes skulle dyka upp, att knät skulle bli värre eller att de kraftiga snarkningarna skulle betyda skilda sovrum.

Jag opererades i december 2015 av Torsten Olbers. På bilderna skiljer det 2 år och nästan -30 kg. Idag lever jag ett aktivt liv, jag kan äta och dricka det jag vill- bara i mindre mängd. Jag har slutat snarka och börjat träna och känner mig dessutom fin (som förr!) i min nya kropp- jag ångrar mig inte.

Ulrika Törnblom (op 2015)


Mia

Äntligen balans

Äta eller inte äta? Banta för alltid eller helt enkelt bara ge upp?

Jag valde istället medelvägen -och den är mer gyllene än jag kunde drömma om.

En dag var det bara nog. Jag orkade inte med ännu en misslyckad viktresa. Jag var förvisso väldigt bra på att gå ner i vikt, men det visade sig gång på gång vara omöjligt att jämvikta och behålla min nya lägre vikt. Samma dag ringde jag Metabolt Center, och efter professionell och personlig rådgivning bestämde jag mig för en Gastric Bypass.

I augusti 2017 var det dags för operation och jag har mått praktiskt taget toppen sedan dess. Om jag stött på några små hinder längs vägen har personalen på kliniken alltid bara varit ett telefonsamtal bort. Att äta eller inte äta är inte längre en fråga. Jag äter. Minst 6 gånger om dagen. Mestadels nyttigt men även godsaker, och det tidigare ständigt närvarande dåliga samvetet över mat och ätande är borta.

Som Torsten sa redan på operationsdagen - "Mina bantningsdagar är över"!

Kram Mia 2019


Britt

Personalen är proffsig och varmt omhändertagande. Det är aldrig långt till en kram eller ett skratt. De är aldrig längre bort än ett mail eller ett telefonsamtal. Det är skönt att uppföljningstiden är så lång.

Britt Söderström (op 2017)

Johanna 

Jag tycker att ni varit helt fantastiska hela vägen!

Känslan av att ha er i ryggen är oslagbar. Även om det har funkat bra så har jag haft er ett telefonsamtal bort bara. Jag har bara positiva saker att säga. All kärlek till er!

Johanna Winberg

Therese 

Bra information med varm omtanke och förståelse. Hela upplägget väldigt bra som skapade trygghet. Man kände sig alltid välkommen!

Tack för allt ni gjort och hjälpt mig till ett fantastiskt bra liv!

Kram Therese <3

Vill du bli kontaktad av någon i teamet - klicka här