Det är oss du möter

Torsten Olbers är professor och överläkare i kirurgi med inriktning på titthålskirurgi samt obesitas-/metabol kirurgi i synnerhet. 

Sedan 1999 har han varit inriktad på att utveckla kirurgiska metoder för behandling av obesitas och metabol sjukdom samt att bedriva forskning och utbildning. 

Torsten har opererat flera tusen patienter och är nationellt och internationellt en ofta anlitad föreläsare och gästoperatör.

Ett stort välkommen Anna!

Anna Roman leg sjuksköterska sedan 2004 och kommer att arbeta som mottagningens koordinator. Hon är nygammal inom verksamheten och har mångårig erfarenhet inom allmänkirurgiska patienter samt obesitasopererade.

Malin Bruto är legitimerad dietist och specialiserad på rådgivning för patienter som ska eller har genomgått obesitaskirurgi. Hon har även en fil kand i psykologi. 

Allmänna råd om kost och motion har ni som patienter ofta fått i överflöd. Det viktigaste är att få råd som är anpassade till dig som överviktsopererad och vad som fungerar för just dig.


Utveckling är en av ledstjärnorna i det dagliga arbetet - vi följer ständigt nya forskningsrön

Dr Hjörtur Gislason, PhD, är chefskirurg på vår systerklinik GB Obesitas i Malmö. Hjörtur kommer ursprungligen från Island och fick sin specialistutbildning i Norge.

Hjörtur är, tillsammans med Torsten Olbers, den mest erfarna fetmakirurgen i norra Europa. Dr Gislasons team har hittills opererat mer än 18000 patienter. Teamet består även av bl.a. dr Sven Frederiksen, dr David Rellme och dr Magnus Hjaltalin.

Dr Carl-Magnus Brodén är läkare och verksamhetschef vid Metabolt Center, samt även verksamhetschef på vår systerklinik GB Obesitas i Malmö.  Carl-Magnus är medicinsk gastroenterolog i grunden, men har nu arbetat med obesitaspatienter i mer än tio års tid. Carl-Magnus håller i majoriteten av våra informationsmöten online.


.

Dr Kamran Shah är specialistkirurg och liksom dr Gislason förstekirurg i vårt team. Kamran har arbetat med fetmakirurgi i mer än tio år och utfört mer än 4000 operationer. Kamran är doktorand och beräknas vara klar för att disputera sin forskningsavhandling under 2022. Kamran talar även flytande arabiska.


Kompetens, omtanke och trygghet är våra ledord

Kompetens

Vi som arbetar på Metabolt Center har stor samlad erfarenhet, kunskap och kompetens när det gäller överviktskirurgi. Uppbyggt under decennier av hårt arbete samt en genuin vilja att hjälpa. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla vår verksamhet bl a genom deltagande i utbildningar, kurser och deltar i kvalitetsregister. 

Vi gör också ständiga förbättringar i verksamheten och alltid med patienten i centrum. Det är ett stort beslut att genomgå en överviktsoperation, ofta livsavgörande. Hos oss är du i kompetenta, erfarna och trygga händer. Vi lägger stor vikt vid ett personligt och professionellt bemötande, 

Omtanke och trygghet

Hos oss får du ett personligt och professionellt omhändertagande.

Du är i trygga händer då vi har två decenniers erfarenhet av att genomföra och följa upp efter överviktsoperationer. Vi vet vad som krävs för att ge dig en så positiv upplevelse som möjligt!

Teamet består av sjuksköterskor, dietist, medicinläkare och obesitaskirurger. Tillsammans besitter vi mycket stor samlad kompetens och kunskap om vikt, övervikt, metabol sjukdom och överviktskirurgi.

Utveckling är en av ledstjärnorna i vårt dagliga arbete!

Operationen är bara det första steget, vi tar dig hela vägen!
Vill du bli kontaktad av någon i teamet?


Fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi oss så snart vi kan. 

Läsa Metabolt Centers Privacy Policy 


Webbdesign: Metabolt Center